Waarom is oogcrème zo belangrijk?

De huid rondom je ogen is een stuk dunner en kwetsbaarder dan de huid op je wangen, voorhoofd en kin. En daarom heeft het ook andere verzorging nodig dan alleen een dagcrème. Een normale dagcrème heeft veel intensievere ingrediënten dan een oogcrème, en omdat de huid zon stuk dunner en anders is, heeft het andere ingrediënten nodig. Een intensieve dagcrème met onder andere zuren, vitamines en andere intensieve werkstoffen kunnen zorgen voor roodheid, zwellingen en/of schilfering rondom de ogen. Ook kan dit ervoor zorgen dat je sneller veroudering rond de ogen gaat zien.Het beste kun je al op vroege leeftijd met een oogcrème beginnen. Al vanaf 20 jaar! Rond je 30e ontstaan de eerste lijntjes. Vanaf je 40e neemt het collageen en elastine af, waardoor en diepere lijntjes en rimpels kunnen ontstaan. Ook verslapt de huid van de oogleden waardoor ze meer kunnen gaan hangen.

In een goede oogcrème zitten voedende en kalmerende werkstoffen die de dunne, kwetsbare huid met minimaal talg beschermen en verzorgen.

De ene oogcrème werkt bijvoorbeeld vooral op hydratatie, lijntjes of donkere wallen/kringen. Je huid moet je overdag altijd beschermen en in de avond gaat je huid herstellen. Daarom kun je ook twee verschillende oogcrèmes gebruiken. Voor de ochtend een beschermende oogcrème en voor in de avond een herstellende/voedende.

Nu ons instituut vanwege de lockdown helaas nog dicht is en je rondom je ogen misschien wat extra verzorging mist hebben wij een heel effectief masker Timexpert Rides Eye PatchDit masker zorgt voor een verstevigende werking en laat de huid rondom de ogen mooi stralen.

Hoeveel gebruik je eigenlijk voor je ogen? En waar breng je het precies aan?Dit zijn vaak veel vragen die wij krijgen. Je gebruikt ongeveer een speldenknopje. Dit lijkt niet veel, maar is echt genoeg. Je brengt de oogcrème rondom de ogen aan op de oog kasrand, zowel de onder als bovenkant. Gebruik het kussentje van je vingertop en breng het aan met een licht strijkende beweging. Breng het van binnen naar buiten voor een afvoerend effect. Nooit een oogcrème aanbrengen op je bewegend ooglid, zoals de oogrand of wimpers!

Weetjes:

De oogcontour bevat maar liefst 22 spiertjes die continue in beweging zijn. De huid bevat hier minder talgkliertjes, waardoor er sneller een vocht tekort ontstaat en de huid meer hydratatie nodig heeft. Daardoor, maar ook bij het ouder worden van de huid worden de spieren rondom de ogen slapper. Het gebrek aan stevigheid is in dit gedeelte van het gezicht als eerste te zien.Met als gevolg de kraaienpootjes, wallen of donkere kringen.

Dus je kunt niet vroeg genoeg beginnen met een oogcrème!

TIP: reinig altijd je ogen als je make-up gebruikt. Ga nooit met make-up naar bed, zorg dat je altijd je gezicht reinigt met een juist product. Zo voorkom je irritaties, ontstekingen en snelle veroudering!

Hieronder oogcrèmes die geschikt zijn voor jou.

Excel Therapy O2 – Eye Cream geeft bescherming tegen vervuiling van buitenaf.

Timexpert C+ A.G.E – Eyes verminderd de donkere kleur van kringen.

Timexpert Lift (IN) – Eye Contour geeft een liftend effect.

Timexpert Rides – Eyes Treatment is een oogcrème voor dag en nacht. Overdag zorgt het voor de lijntjes en in de nacht voor wallen en rimpels.

Timexpert SRNS – Detox Eye Cream is een ontgiftende crème voor de vermoeide huid.

Timexpert SRNS – Night Eye Cream voedende nacht oogcrème die wallen en donkere kringen verminderen.

Annelyn

  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *