Scrubben is dat nou echt nodig?

Scrubben is dat nou echt nodig?

In deze blog neem ik je mee in de wereld van peelen/ exfoliëren/ scrubben the Do’s the Dont’s en vooral waarom we het (moeten) doen.

Maak plaats voor je nieuwe huid!

Het is normaal dat je huid tijdens de koudere maanden trekkerig en jeukerig kan gaan aanvoelen. Doordat de verwarming overal aan staat, daalt de luchtvochtigheid. Het jeukende gevoel komt doordat het gebrek aan vocht zorgt voor dode huidcellen. Je kunt je huid hydrateren om dit probleem preventief aan te pakken, maar niet iedereen krijgt dat succesvol voor elkaar. Man, vrouw – iedereen kan hier last van krijgen.

Dode huidcellen zijn volkomen normaal

scrubJe huid verliest zo’n 30.000 tot 40.000 dode huidcellen per minuut. Dat is een natuurlijk proces dat de huid doormaakt: nieuwe huidcellen worden aangemaakt en oude cellen worden via de oppervlakte van je huid afgevoerd. Een groot deel van die dode cellen verlies je vanzelf. Maar een deel van die cellen blijft aan de huid kleven. Te veel van die dode huidcellen kunnen je huid dof en minder glad maken. Hierdoor kan het dan ook zijn dat je crème of serum niet optimaal opgenomen wordt en dat is zonde!

Voordelen

Het doel van scrubben is om de dode huidcellen te verwijderen en oneffenheden worden verminderd. Door die dode huidcellen te verwijderen, verbeter je de bloeddoorstroming en kan beschadigde huid

herstellen.Hierdoor worden nieuwe huidcellen gevormd en het huidverouderingsproces wordt vertraagd. Scrubben zorgt dus al met al voor een gezonde, egale en stralende huid.

Tips

Er zit een verschil tussen een gezichts- en lichaamsscrub. De korreltjes in een gezichtsscrub zijn veel fijner, omdat je gezicht een dunnere en meer gevoelige huid heeft. Let erop dat je niet te hard scrubt, wanneer je te hard scrubt kan je huid kapotgaan en irriteren. Scrub de huid ook niet te vaak. Door te veel te scrubben (met een grovere korrel) stimuleert dit juist de talgproductie, en is er meer kans op puistjes.

Kortom, scrubben is goed voor:

  • Littekens vervagen.
  • Pukkeltjes en puistjes verminderen.
  • Stimuleert de bloedsomloop en aanmaak nieuwe huidcellen.
  • Betere product opname.
  • Een mooie glanzende huid.
  • Polijst de huid.

Scrub en peelings voor jou geselecteerd:
365-soft-scrub

Excel Therapy O2 – 365 soft scrub is een scrub die je 365 dagen kan gebruiken.
Geschikt voor elk huidtype

Synergyage – exfoliating mask bevat een fijne korrel die de huid polijst.
Geschikt voor elk huidtype

Excel Therapy O2 – silky scrub is een ultrazacht exfoliërend poeder.
Geschikt voor de meest gevoelige huidjes.

Custum mask – combinatie 3 maskers die staan voor detoxen, hydrateren en exfoliëren.

Purexpert – exfoliating facial mask perfect voor de onzuivere en vette huid.

Exfoliating facial scrub frisse menthol scrub, geschikt voor de vale en dikke huidjes.

 

Groetjes,
Babette

 

  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *