Griepje? Dit is wat je er tegen kunt doen!

Voel jij je je de laatste tijd ook een beetje moe en futloos? Grote kans dat je weerstand niet helemaal 100% is.
Tastea deelt haar geheime remedie graag met je…

De herfst is begonnen, kou en wind liggen weer op de loer, maar zijn we ons hier eigenlijk wel al helemaal van bewust? Af en toe tikt het kwik namelijk nog altijd de 20 graden aan en dat zonnetje voelt ook nog altijd heerlijk warm aan als je op het terras van een drankje nipt. Toch vriest het ‘s nachts bijna en is dit de ideale periode om een gemene griep op te lopen. Wat je hiertegen kunt doen? Ook hier geldt; voorkomen is beter dan genezen. Wij delen dan ook graag een aantal tips met je om op een natuurlijke manier je weerstand te verhogen ;)


Eet voldoende en gezond
Zijn er veel mensen in je omgeving ziek of begint jouw neus opeens ook te kriebelen? Zorg er dan voor dat je gevarieerd eet en genoeg eiwitten, onverzadigde vetten (deze gezonde vetten vind je bijv in avocado’s en kokosolie) en antioxidanten (vooral te vinden in rood fruit, hazelnoten en knoflook) binnen krijgt. Was je net bezig met een streng dieet? Stop hier dan mee want de kans is groot dat je niet voldoende vitaminen en/of mineralen binnen krijgt en laat dat nou net zijn wat je nodig hebt om die vervelende griep af te weren!


Drink genoeg water en thee
Hier bij Tastea zit dat wel goed en drinken we rond deze periode vooral graag de Horsepower blend! Maar hoeveel water (of thee) drink jij eigenlijk per dag? Is je antwoord; “2 liter per dag”, dan hoef je je nergens zorgen over te maken. Ben je verkouden of heb je koorts? Drink dan gerust een glaasje extra zodat afvalstoffen makkelijk uit je lichaam afgevoerd kunnen worden en je weer snel topfit bent!


Goede nachtrust
Lig jij ‘s avonds rond half 10 al op de bank te knikkebollen? Luister dan naar je lichaam en geef het de rust die het nodig heeft om te herstellen. Tijdens je slaap maak je namelijk het hormoon cytokine aan. Dit stofje is verantwoordelijk voor een gezond en sterk immuunsysteem. Zorg er dus voor dat je minimaal 7 uur slaap krijgt, want ja dat ene uurtje meer of minder kan echt het verschil maken!


No Stress baby!
Ontspanning is minstens zo belangrijk als een goede nachtrust. Heb je veel last van stress? Dan is dit prioriteit nummer 1 voor je lichaam en krijgen indringers hierdoor vrij spel. Probeer dus je hoofd leeg te maken met een yogasessie of rustgevende ademhalingsoefeningen zoals bij Tai Chi of Chi Kung worden geleerd. Ook een uurtje in de sportschool kan wonderen doen; je lichaamsfuncties verbeteren op deze manier niet alleen, maar ook mentaal kun je er weer even tegenaan!


Hygiëne
Wellicht overbodig in dit rijtje, maar alles staat en valt uiteraard met een goede hygiëne. Zorg er dus voor dat je je huis regelmatig lucht door ramen of luchtroosters open te zetten, je je lakens tijdig vervangt en wekelijks de deurklinken schoonmaakt. Daarbij is een persoonlijke hygiene waarbij je je handen wast na ieder bezoekje aan het toilet en voor iedere maaltijd uiteraard vanzelfsprekend voor een goede gezondheid. Overdrijf dit echter niet, want je lichaam heeft ook bacteriën nodig om het immuunsysteem te versterken…

 

Verhoog nu je weerstand en start met de nieuwste lifestyle van Tastea..

  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *