De persoon achter BROWNEYES

Hallo allemaal!

Mijn allereerste blog en ik vind het gewoon een beetje spannend. Al een langere tijd loop ik met veel inspiratie en ideeën die ik graag met jullie deel en vandaar is hier mijn eerste blog.
Ik ben Jolanda Dekker en inmiddels 31 jaar, moeder van 2 kinderen, een klein mopshondje en een eigen onderneming BROWNEYES.
In mijn eerste blog neem ik jullie graag mee naar het begin van BROWNEYES, 2005.

Ik was 19 jaar en net klaar met de 3 jarige opleiding schoonheidsspecialiste/pedicure op het Zadkine College in Rotterdam en was vol enthousiasme om mijn eigen onderneming te willen starten.
Ik had het papiertje van mijn diploma nog maar net in handen en stond dezelfde week al bij de KVK om BROWNEYES officieel in te laten schrijven, ik kan het gevoel nog voor me halen.
Helemaal trots, maar totaal onervaren, want er komt nogal iets op je af als je start. Boekhouding, voorraadbeheer, het maken van een website om maar eens een aantal voorbeelden te noemen.

Zelf werkte ik als bijbaantje bij een supermarkt achter de kassa, in het weekend bij een verzorgingshuis als interieurverzorgster en op een 2 avonden op de sportschool als instructeur.
Ik deed er alles aan om de overige ‘vrije’ tijd zo goed mogelijk in te delen en probeerde van mijn bijbaantje weer wat apparatuur en producten te sparen om de salon verder op te kunnen bouwen, samen met soms een kleine ondersteuning van mijn lieve ouders.

Mijn enige broer is 13 jaar ouder dan ik en hij was het huis al uit, daarom was er een slaapkamer vrij gekomen in huis waar ik mijn salon mocht beginnen.
Aan het begin kwamen er buren, familie en vrienden over de vloer maar al snel werd het steeds drukker en ging de mond op mond reclame door ons dorpje heen. Mijn moeder zorgde er altijd voor dat alles netjes en schoon was voor dat de eerste klanten ’s ochtends kwamen.
Als ik denk aan de tijd dat ik in de salon binnen 3 jaar al meer dan 50 uur in de week werkte, was ook het privé deel in huis een stuk minder geworden.
Ik had geen wachtruimte dus de klanten die wat vroeger kwamen, kregen koffie in de kamer, maakte gebruik van hetzelfde toilet en liepen door ons huis naar boven. Nog maar niet te spreken over de was die ze elke dag draaide. Dit alles om mijn meisjesdroom uit te laten komen en wat ben ik daar dankbaar voor.

Het kamertje was niet groot maar ik deed er werkelijk alles in, met een beetje schuiven en fantasie maakte ik van elke behandeling een totale beleving.
Toen ik mijn laatste apparaat erbij zette, merkte ik dat het te vol werd en nu echt tijd om op zoek te gaan naar een ander plekje, maar vindt maar eens iets waar je verder kunt groeien, los van huis en in Sliedrecht…

Binnenkort meer..

Liefs Jolanda

  

Reacties (3)

  1. Cindy Vonk schreef:

    Wat een leuk stukje jolanda. Weet inderdaad nog dat je bij je ouders bent begonnen. En moet je nu eens kijken wat je bereikt hebt in de loop der jaren

  2. Jolanda Dekker schreef:

    Cindy, bedankt voor je leuke berichtje.

  3. Tea Hinke schreef:

    Ja het is alweer even geleden, maar ik vond het erg leuk bij je ouders thuis. Ze zijn ook erg aardig en gastvrij! En kijk eens waar je nu bent. Erg leuk om te zien!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *